Futópad vásárlási ötletek

Futópad vásárlás előtt, nézze meg a legújabb futópad értékelésünket és minősítésünket. Több mint 30 Magyarországon megvásárolható futópadot vizsgáltak meg a szakértők, felhasználók, és a fogyasztók . Az Ő véleményeik, és visszajelzéseik alapján állítottuk össze a következő futópad értékelést.

A futópadok értékelésnél a következőben leírt tulajdonságokat vettük alapul:

Futópad Motor

A futópad motor az egyik legfontosabb összetevő futópad vásárlásnál. Ez adja meg a futószőnyeg sebességét és teljesítményét.

Ha összehasonlítjuk a futópad motorok teljesítményét, akkor mindig a folyamatos teljesítményt vegyük alapul és ne a maximális lóerőt. A csúcs teljesítmény általában jóval magasabb de rövidebb ideig tart, mint egy folyamatos teljesítmény. A futópad folyamatos teljesítménye jobban segít számunkra meghatározni, hogy mely futópad a legalkalmasabb edzésünk elvégzéséhez. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a motor lóereje annál nagyobb teljesítménnyel tud működni a folyamatos terhelésnél.

Sajnos nincs hivatalos előírás a futópad folyamatos terhelésének kiszámítására, ezért gyakran a futópad gyártók eltúlozzák a tényleges, folyamatos lóerő nagyságát. A futópad garanciális háttere, gyakran tükrözi a motor minőségét. Az 1 éves garanciás futópad helyett a 2 éves vagy annál hosszabb garanciaidő, a minőségi futópad motorra utalhat.

Javasoljuk, hogy az alábbi útmutató segítségével válassza ki a futópad maximális lóerő nagyságát:

Gyaloglás -  2,0 LE teljesítmény
Kocogás -  2,5 LE teljesítmény
Futás - 2,75 LE teljesítmény

Futópad futófelületének mérete

A futópad futófelület méretei márkánként eltérőek, attól függően, hogy a felhasználó milyen magassággal , és futópadon való mozgási tapasztalattal rendelkezik. Az otthoni futópadok szőnyegének hosszméretei általában 110 és 155 cm között  mozognak, míg szélességük átlagosan 35 cm-től (rendkívül szűk, és nagyon kevés mozgásteret kínál) és 44 cm-től (kocogásra és futásra is alkalmas) között  lehetnek. Mindenképpen meg kell említeni, mint ahogyan nincs az a kisméretű  konyha amiben egy nő ne tudna főzni, úgy minden méretű futófelületen lehet futni.

De azért az tény, hogy minnél nagyobb ez a felület, annál kevesebb koncentrációt igényel a futópadon való mozgás. Vannak olyan gyártók ( Pl. BH Fitness) akik extra szélességű konditermi méretekkel rendelkező futópadokat is gyártanak a kényelmesebb és komfortosabb mozgás érdekében. A következő táblázat segítségével kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb méretű futófelületet.
 
Gyaloglás - 110 cm hosszúság - 35 - 41 cm szélesség között
Kocogás - 120 cm hosszúság - 41 - 45 cm szélesség között
Futás - 125 cm hosszúság - 45 cm szélességtől

Futópad rezgéscsillapítás
A BH Fitness futópadok szerelés mentes rendszerrel. A legtöbb Futópad-on található már rezgéscsillapítás is, ami a futógép futófelülete külső (kép mutatja) vagy belső részén (beépítve) található meg. A rezgéscsillapításnak a fő feladata a térdekre és ízületekre irányuló ütések elnyelése. Gerinc-, hát- vagy térdbántalmakkal küszködők, valamint a túlsúlyosak számára létfontosságú jelentősége van a terhelést elnyelő futófelületnek.

A futópad elnyelő felülete lehet rugós vagy tömör gumi kivitelű a gyártóktól függően.

Futópad konzol (kijelző)

A futópad Számítógép kijelzője LCD (Liquid Crystal Display), LED (Light Emitting Diode - könnyebb olvasni, mert világosabb) vagy TFT (Thin Film Transistor - teljes érintős felület, állítható fényerőség, bővíthető felület)) kivitelű lehet. Kijelzőket minden formában és méretben gyártanak.

A legtöbb Futópadon van valamilyen számítógépes programozás, kezdve az egyszerű kilométer-számláló és sebességmérőtől az előre tárolt programig bezárólag. Számítógépek ellenőrzik és visszajelzést adnak, mint a sebesség, távolság, pulzus, dőlésszög, kalória, megtett körök, eltelt idő és egyéb más adatokról is (függően az adott futópad gyártójától).

Futópad edzésprogram

Bh Fitness futópad kijelzőA legtöbb futópadon található kiválasztható előre telepített edzésprogram. Ezek a programok ellenőrzik és változtatják a sebességet és dőlésszöget szimulálva különböző kihívásokat (hegymenet, intervallum edzés).

Általában az olcsó futópad csak néhány alapvető programot tartalmaz. A drágább futópad modelleken szélesebb a kiválasztott programok száma így összpontosítani tudunk fitnesz céljainkra, mint a fogyás vagy zsírégetés. Átlagosan 10 vagy annál több előre beállított programot tartalmaznak a futópad termékek.

Ezen kívül néhány futópad tud a felhasználó által készíthető program lehetőségeket is, ahol létrehozhatunk saját egyéni edzésprogramot. Ennek előnye, hogy a felhasználó által meghatározott programok létrehozhatnak egy kihívást jelentő edzést, és ezt használhatja viszonyítási alapként. Saját magaddal versenyezhetsz.

Rendelkezésre állnak a számítógépes kártyák is, amelyre letölthető programokat tölthetünk vagy saját edzés adatainkat vihetjük fel a számítógépre.

Heart Rate Monitor (pulzusszám alapú edzés)
Vannak különféle szívritmus mérésével kapcsolatos programok futópadokon. Alapja a szívritmus, amit a karokon elhelyezett érzékelők vagy rádióhullámos pulzusmérő öv segítségével mérhetünk.

Ezekkel a mérési lehetőségekkel lehetővé tehetjük a pulzusszám alapú edzést egy előre beállított zónában.

A legtöbb futópad-nál egy előre meghatározott maximális szívritmus zónát a felhasználók nem, magasság, testsúly és a kor adatai alapján állíthatjuk be vagy a felhasználó állíthatja be, minimális és maximális értékeket (Ennek feltétele a felhasználó fizikai állapota és orvosával történő konzultációja.).

Megjegyzés:
A vezeték nélküli szívritmus-szabályozás általában pontosabb adatokat mutat a pulzusszám nagyságáról, míg a tenyérérzékelő mérési adatok tájékoztató értékűek.

Futópad első-hátsó hengerek

A futópad egyik fő összetevője a görgős rendszer. A tervezésben, semmi sem helyettesítheti a méretet azaz, minél nagyobb a görgő, annál jobb. Ez az, amiért elsődlegesen megkülönböztetjük a kereskedelmi futópadokat az otthoni futópadtól.

Nagy futópad görgők az alábbi előnyöket kínálja:
Kisebb az ellenállás mértéke. Kevesebb feszültség, hosszabb élettartam a futószőnyegnek és a csapágynak (megakadályozza a csúszást). Nagy görgők viszont lassabb sebességűek.

Nagy csapágyas görgők, akár 40% nagyobb terhelhetőséget is jelenthetnek. Nagyobb henger több felszíni hő befogadására alkalmas ezért a futószőnyeg nehezebben melegszik fel és így nem csúszik el hamar oldalsó irányba. A Jobb precíziós csapágyak jobban tartják a futószőnyeg igazodását.

Futópad dőlésszög

A futópad dőlésszögének lényege a nagyobb ellenállás létrehozása. Futópad lejtő beállítása utánozza a dombnak felfelé történő gyaloglást vagy futást, így az edzés nagyobb kihívást jelent, amellett, hogy több kalóriát égetünk el, és tovább növeljük az izomtónust. A legtöbb motoros futópad dőlésszöge általában 4% -10% között található, de vannak olyan futópad modellek is ahol a lejtő mértéke elérheti a 15%-ot is.
A leghatékonyabb és legtartósabb dőlési kialakítás az dőlésszög állító konzol által vezérelt elektronikus magasság állítású emelőmotorok. Ezek a motorok önállóan, emelhetik a futópadot használat közben.

i.Concept technológia - Interaktív tréning

Amikor az egészség és a szórakozás eggyé válik! Az i.Concept a BH FITNESS által kifejlesztett új koncepció: 100%-ban interaktív, 100%-ban motiváló, és 100%-ban egészséges. A BH Fitness i.Concept tervezésének köszönhetően a jövő futópad tecnológiája ötvöződik a multimédiás szórakozással és az egészséges mozgással.

BH Fitness gépek i.Concept technológiája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az iPad, iPod vagy iPhone készülékét csatlakoztassa a fitneszgéphez, mint egy monitort. Android alkalmazásokkal Bluetooth-on keresztül.

Edzés közben a megfelelően beállított edzésprogramon élvezheti az összes Apple vagy Android alkalmazást: chatelhet, szörfözhet az interneten, ellenőrizheti az e-mail-ket, olvashat e-könyveket, online boltban vásárolhat, letölthet új alkalmazásokat, videót, televíziót vagy mozi műsorokat nézhet, stb.

BH Fitness i.Concept otthoni futópadjaiban megjelennek a fitnesz technológia legújabb vívmányai.

Jelenleg elérhető ingyenes és fizetős alkalmazások:

- Tread Monitor
- Burn the Meal
- Run on Earth
- Web Atletics
- Fitconsule
- Cycle Rush 2
- Treadmill Monitor
- Pedal Monitor
- Bh Trainer
- Any Run
- Treadmill Worlouts Free
- Vescape Exercise Bike


BH Fitness I.Concept futópadok:

- F1 Dual futópad 
- F2 Dual futópad
- F2W Dual futópad
- F3 Dual futópad
- F4 Dual futópad
- F4W Dual futópad
- F9R Dual futópad
- F12 Dual futópad

BH Fitness TFT érintőképernyős futópadok:

- BH Fitness F2w TFT
- BH Fitness RC9 TFT
- BH Fitness RC12 TFT


Futópad vásárlásnál a magyar nyelvű használati útmutató fontosságáról beszélnünk kell. Mielőtt megvásárolná a kiválasztott futópadot érdemes elkérni az értékesítőtől a használati útmutatót és gyorsan áttekinteni, mivel sok fontos dolgot tartalmaz, amivel érdemes tisztában lenni. Ilyen az ápolás, karbantartás, konzolgombok jelentése, futópad tárolása és az összeszerelés erőssége.

3 árkategóriára bontottuk a futópadokat alsó, középső és felső kategóriába:

Alsó kategória - 200.000 Ft alatt
Life Gear WalkFit futópad             128.000 Ft
Robust T2 futópad                       149.900 Ft

OMA Z01 futópad                        169.900 Ft
OMA Creative C1 futópad             179.000 Ft  (Ár/Érték aránya kitünő!)

Középső kategória
200.000 - 400.000 Ft
OMA Fasion N2 futópad                    259.000 Ft (Ár/Érték aránya kitünő!)
BH Fitness F2 Dual futópad              285.000 Ft
BH Fitness F2W Dual futópad            329.000 Ft
BH Fitness F2w TFT                          399.000 Ft (2017-es modell)
Tunturi Go Run 15 futópad                339.000 Ft

Felső kategória - 400.000 felett
BH Fitness F4 Dual futópad                         419.000 Ft

BH Fitness F4W Dual futópad                      449.000 Ft
Tunturi Classic 3.0 futópad                         499.000 Ft
BH Fitness F9R futópad                              590.000 Ft
Tunturi Run Pure 2.1 futópad                      519.900 Ft
BH Fitness RC9 TFT futópad                       690.000 Ft (2017-es modell)
Kettler Track 9 futópad                               775.000 Ft
BH Fitness Magna Pro futópad                     890.000 Ft (Váltóáramú motor)

Egyéb futópad kategória
BH Fitness Cardio Tower F2W edzőgép (futópas + edzőgép)  429.000 FT


* Az alábbi futópadok értékelését és az értékelés alapját vagy személyes tesztelés, vagy egy harmadik fél által történő értékelés adta. A cikk írója nem tehető felelőssé semmilyen hibáért, szolgáltatás, kérdések, garanciális problémák és az árképzés és / vagy más szolgáltatások változásáért.

Amikor áttekinti a különböző futópad modelleket, azt ajánljuk, hogy ne csak a technikai jellemzőket, hanem a garanciális időket  is hasonlítsa össze. Ez gyakran kiváló mutatója a minőségi futópadoknak.

Végül, a reális, a fitness céljainak elérése érdekében vásároljon minőségi, márkás futópadot, mely elegendő e célok elérése érdekében. Vegyük számításba a futópad gyártó / márka kiválasztását, pozicíóját európában, valamint a futópadokat forgalmazó céget, és annak szerzvízhátterét.

Futópad hitelre TIPP: A legnagyobb európai fitness tesztoldalak alapján a BH Fitness lett 2012 évben a legnagyobb fitness gép gyártója és forgalmazója.

Futópad hitelre
Hitel tipp: A fitnesz és a futópad piacon egyedülálló hitel lehetőséggekel, akár kezdő befizetés nélkül többféle konstrukcióból válogatva biztosan megtalálja az ön álmainak megfelelő futópadot. Keresse értékesítőinket!

Reméljük segítettünk a futópad vásárlásban és az egészséges étet iránti törekvéseiben.

simplepay_hu_v2 cofidis_hu